ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων.

Εφημερίδες και περιοδικά

Στην ομάδα μας έχουμε ανθρώπους με εμπειρία στα ΜΜΕ και άλλους με εμπειρία στον επιχειρηματικό χώρο. Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήστε εφημερίδα η περιοδικό σε έντυπη η ηλεκτρονική μορφή (η και τις δύο) και δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, μπορούμε να αναλάβουμε το σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών και να σας τα παραδώσουμε έτοιμα προς λειτουργία. Εάν δύνασθε και θέλετε να καλύψετε εσείς ένα μέρος των απαιτούμενων ενεργειών, τότε συμπληρώνουμε μόνο τα κενά. Η συνεργασία μας μπορεί να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Μέσω της GReBIZ μπορούμε να αναζητήσουμε επενδυτές να συμμετέχουν οικονομικά στη προσπάθεια.

Βιβλία

Στην ομάδα μας έχουμε συγγραφείς που έχουν περάσει τις δυσκολίες έκδοσης ενός βιβλίου και έχουν συναδελφική αντιμετώπιση σε άλλους συγγραφείς. Τα βιβλία μπορεί να έχουν  μορφή :

 • ηλεκτρονική
 • έντυπη
 • ηλεκτρονική και έντυπη

 

Οι ηλεκτρονικές μορφές είναι ebook και web book (η αλλιώς on line book). Ανεξάρτητα εάν θα είναι έντυπη η ηλεκτρονική η τελική μορφή, αρχικά το βιβλίο πρέπει να δημιουργηθεί σε ηλεκτρονική μορφή. Για να δοθεί για εκτύπωση συνήθως απαιτείται αρχείο pdf ενώ το πιο συνηθισμένο format ebook είναι το epub. Συνήθως το βιβλίο είναι σε ένα αρχείο text όπως Microsoft Word ενώ μερικοί συγγραφείς έχουν τα κείμενα τους χειρόγραφα η γραμμένα σε γραφομηχανή. Μπορούμε να τα δακτυλογραφήσουμε σε ηλεκτρονικό αρχείο και να κάνουμε τις απαραίτητες μετατροπές ώστε να έρθει στο απαιτούμενο format. Αναλαμβάνουμε

 • επιμέλεια κειμένων
 • εικονογράφηση
 • γραφιστικό σχεδιασμό 
 • εκτύπωση

 

Για το web book θα πρέπει να δημιουργηθεί ιστότοπος. Αναλαμβάνουμε

 • σχεδιασμό και κατασκευή ιστότοπου
 • προώθηση και συντήρηση ιστότοπου
 • εξεύρεση διαφημιζόμενων

 

Προωθούμε τα βιβλία σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης χρησιμοποιούμε διάφορα άλλα κανάλια διανομής και τρόπους προώθησης. 

 

Σχετικά με το ποιος θα αναλάβει το κόστος, υπάρχει μεγάλη ευελιξία και παρέχουμε αρκετές εναλλακτικές. Τμήμα η όλο το κόστος του βιβλίου μπορεί να το επωμισθεί

 • εκδοτικός οίκος
 • η GReACTIV (εμείς)
 • τρίτοι επενδυτές που βρίσκουμε μέσω της GReBIZ
 • ο/η συγγραφέας

 

Αυτό εξαρτάται από το πως θα αξιολογηθεί από τις διάφορες πλευρές η πιθανότητα οικονομικής επιτυχίας του βιβλίου. Συνήθως εάν αναλάβει ένας εκδοτικός οίκος, αναλαμβάνει και μέρος η το σύνολο του κόστους έκδοσης.

Εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τις τρεις πρώτες πλευρές (εκδοτικό οίκο, GReACTIV, τρίτους επενδυτές) ο συγγραφέας έχει ακόμη τη δυνατότητα της αυτοέκδοσης. Εμείς αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και ο/η συγγραφέας όλο το κόστος. Και στη περίπτωση της αυτοέκδοσης, εάν το επιθυμεί ο/η συγγραφέας, υπάρχει η εναλλακτική να γίνει η έκδοση με εκδοτικό οίκο που δεν θα είναι όμως γνωστό όνομα.

Υβριδικές Εκδόσεις

 Η διάδοση του διαδικτύου δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας διάφορων υβριδικών μορφών εκδόσεων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Ανακαλύψαμε το WebAudVidzine, για την ακρίβεια Web Audio Video Magazine, όπως επίσης το WebAudVidbook και το WebAudVidpaper. Το Video Magazine είναι σειρές βίντεο online. Tο Web Magazine είναι Online Magazine, όρος που χρησιμοποιείται επίσης. Το Online Magazine μπορεί να βγαίνει και σε έντυπη μορφή. Όλα αυτά ήδη υπάρχουν. Το WebVideozine είναι 2 σε 1, Web Magazine και Video Magazine. 

Κάναμε μια έρευνα και δεν προέκυψε να υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Εάν υπάρχει, τότε έκαναν και άλλοι την ίδια ανακάλυψη με εμάς. Εναλλακτικά με video μπορεί να χρησιμοποιηθεί και audio, επομένως γίνεται 3 σε 1, περιοδικό, κανάλι, ραδιοφωνικός σταθμός. Ο ορθότερος όρος είναι WebVideoAudiozine αλλά παραείναι μεγάλος.Το πρώτο WebVidAudzine που φτιάξαμε είναι το Πραγματικά. Για να το κάνουμε ακόμη πιο σύνθετο, το ονομάζουμε περιοδικό αλλά είναι κάτι μεταξύ περιοδικού και βιβλίου. Ετοιμάζουμε και άλλα WebAudVidzines, WebAudVidpapers, WebAudVidbooks.

Όπως εξηγούμε και στο WebMark, Video is the King. Το video είναι πιο ευχάριστο και πιο κατανοητό από τους άλλους τρόπους παρουσίασης. Το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα παρουσίασης κειμένου, φωτογραφιών, video, audio κάτι που δεν προσφέρουν τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, έντυπα. Τα online περιοδικά και εφημερίδες έχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως έκαναν απλά μεταφορά του εντύπου σε ηλεκτρονική μορφή και δεν ασχολήθηκαν με τις άλλες δυνατότητες video & audio που δίνει το Διαδίκτυο. Το ίδιο έγινε και με το web tv και web radio, έκαναν απλά μεταφορά ραδιοφώνου και τηλεόρασης στο web.

Θεωρούμε ότι το WebAudioVideozine είναι ανώτερο από tv, radio, εκδόσεις (παραδοσιακής η ηλεκτρονικής μορφής) καθώς είναι 3 σε 1 και δίνει την επιλογή του κειμένου με φωτογραφίες, video και audio. Επίσης αντί για magazine (περιοδικό) μπορεί να είναι εφημερίδα WebVideoAudiopaper, βιβλίο WebVideoAudioobook η κάτι ενδιάμεσο δηλαδή υβριδικό.