Diamandakos Constantinos

mob: 6936 166 264
tel: 211 4055 692

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Τολίντο, Οχάιο των ΗΠΑ στις 13 Μαϊου '63. Η οικογένεια του επέστρεψε στην Ελλάδα το '68, μετά από ολιγοετή διαμονή στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Μαθήτευσε στα δημόσια σχολεία του Παλαιού Ψυχικού και εισήχθη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ψηλή σειρά επιτυχίας.  Στο δεύτερο έτος σπουδών ξεκίνησε εθελοντικά να υπηρετεί στρατιωτική θητεία, ως στατιστικός, στο Δ' Κλάδο (Πολιτικής και Σχεδίασης) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Στη συνέχεια εργάστηκε για δυο χρόνια σε διαφημιστική εταιρεία και το καλοκαίρι του ’86 εγκαταστάθηκε στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές Οικονομικών (BA Economics) στο California State University - SFSU (δημόσιο πολιτειακό πανεπιστήμιο). Απέκτησε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά, στο ίδιο Πανεπιστήμιο όπου ταυτόχρονα εργάστηκε  σαν βοηθός καθηγητή και ερευνητής. 

Brief CV in English

Born on May 13th 1963 in Toledo, Ohio, USA. Lived with my family in Belfast, Northern Ireland, UK before we moved permanently to Greece. Grew up in Greece and went to public schools. Studied briefly Economics at Athens University of Economics & Business and moved to United States. Graduated with a degree in Economics from California State University (SFSU), where I obtained an MBA in Finance. Lived and worked in San Francisco, Los Angeles and New York. After spending ten years in USA, returned to Greece. Worked as a business executive in finance, sales and logistics. Was co-owner of a small industrial company and business entrepreneur. I am business - communication - investment consultant, manager of GReACTIV , editor of webzine Pragmatika, president of center-right grass roots political network Nea Arche (ΝΕΑ ΑΡΧΗ), writer, Blogger, Vlogger, Videographer, Webdesigner. Spend free time writing, reading, exercising, cooking, motorbike riding. Live in Athens and have an 18 year old daughter.

 Επαγγελματικά

Ξεκίνησε τη καριέρα του ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο Σαν Φρανσίσκο. Έχει εργαστεί σαν στέλεχος επιχειρήσεων σε χρηματοοικονομικά, λογιστικά, πωλήσεις και logistics.  Έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και έχει διατελέσει σύμβουλος επιχειρήσεων, επικοινωνίας και πολιτικής. Έχει δουλέψει σε Αθήνα, Άργος, Πάτρα, Πύργο, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη στους εξής τομείς: συμβουλευτικών υπηρεσιών, επικοινωνίας, διαφήμισης, δημοσίων σχέσεων, πολιτικής, πλαστικών, μεταφορών & αποθήκευσης, εκδόσεων, κατασκευών, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, δημόσιας διοίκησης, αθλητισμού, διακοσμητικών ειδών, τροφίμων, τεχνολογίας & πληροφορικής, επικοινωνιών. Μερικές από τις εταιρείες και οργανισμούς που έχει εργαστεί είναι: ΑΓ Πετζετάκις, Ωμέγα Διεθνείς Μεταφορές, Hellas on Line, Αθήνα 2004, Ολυμπιακή ΑΤΕ, Εκδόσεις Τερζόπουλου, Vivodi Telecom, Carlos Enterprises, Μυκηναϊκή ΑΕΒΕ, Mellon Group, Kraft Foods, Simpson & Turner Ltd, City of San Francisco, State of California. Σήμερα είναι manager της GReACTIV. 

Αντικείμενα εργασίας

 • Διαχείριση χρηματοροών, πληρωμές, εισπράξεις. Δημιουργία συστήματος παρακολούθησης ημερήσιων χρηματοροών.
 • Σύνταξη προϋπολογισμών. Συγκέντρωση, επεξεργασία και παρουσίαση οικονομικών μεγεθών.
 • Κεφαλαιακή διάρθρωση, χρηματοδότηση, επενδύσεις διαθεσίμων. Υπολογισμός αξίας project και εταιρείας. Αξιολόγηση επενδύσεων και επενδυτικές προτάσεις.
 • Παρακολούθηση και έλεγχος λογαριασμών λογιστηρίου. Λογιστικές εγγραφές. Προτάσεις για μείωση κόστους και εξόδων.
 • Σχεδιασμός, προγραμματισμός και διαχείριση τεχνικών έργων. Project και operations management. Αγοροπωλησίες και ανακατασκευές ακινήτων.
 • Συντονισμός δραστηριότητας Logistics. Διαχείριση αποθήκης και εισαγωγή μηχανογράφησης. Αξιολόγηση και βελτιώσεις στο σύστημα Value Chain Management.
 • Προμήθειες υλικών και υπηρεσιών. Αναζήτηση προμηθευτών, αξιολόγηση, διαπραγματεύσεις, κατάρτιση συμβάσεων, παρακολούθηση παραγγελίας. Προγραμματισμός προμηθειών παραγωγής.
 • Ανάπτυξη πελατολογίου, επικοινωνία και δημιουργία σχέσεων με πελάτες. Παρουσιάσεις, σύνταξη προτάσεων & προσφορών, καταγραφή προφίλ πελατών, προϋπολογισμοί πωλήσεων. Διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση εισαγωγής νέων προϊόντων. Τμηματοποίηση, διαφοροποίηση, τοποθέτηση. Ανάλυση ανταγωνιστικών προϊόντων. Μελέτη και παρακολούθηση διάφορων κλάδων.
 • Ε-marketing. Κατασκευή και διαχείριση ιστοσελίδων. Δημιουργία δικτύων και οργανώσεων. Έρευνες focus group. Δημιουργία αλυσίδων franchise.
 • Πολιτικό marketing και lobbying. Συγγραφή δελτίων τύπου, άρθρων, ομιλιών, φυλλαδίων, βιβλίων.
 • Επιλογή, εκπαίδευση, καθοδήγηση και αξιολόγηση προσωπικού.

Ξένες Γλώσσες: Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά. 

Φωτογραφίες - Βίντεο

Φωτογραφίες και βίντεο που έχω δημιουργήσει μπορείτε να βρείτε στο Flickr και στο Youtube.

Βιβλία

 

Έχω διαβάσει πολλά μυθιστορήματα. Στην αρχή έχω ενδιαφέρον γιατί είναι κάτι καινούριο. Στα περισσότερα, κάπου στη μέση αρχίζω να βαριέμαι. Τα τελειώνω γιατί θέλω να ολοκληρώνω ότι αρχίζω και από περιέργεια για το τι θα γίνει στο τέλος. Λίγα είναι αυτά που έχουν τέτοια πλοκή που να μου κρατούν το ενδιαφέρον συνεχώς. Λίγα είναι αυτά που πέρα από τη ψυχαγωγία μου δίνουν κάτι χρήσιμο. Έχουν πολυλογία και η ιστορία προχωράει πολύ αργά. Το μισό βιβλίο είναι επίδειξη καλού χειρισμού γλώσσας, χωρίς καμιά ουσία. Έχω διαβάσει πολλά δοκίμια. Είναι χρήσιμα και ενδιαφέροντα όταν βέβαια με ενδιαφέρει το θέμα. Είναι όμως και κουραστικά. Δεν είναι διασκέδαση, είναι σαν να δουλεύω σε μια ενδιαφέρουσα δουλειά. Από τα δύο προτιμώ το ενημερωτικό μυθιστόρημα. Σε ψυχαγωγεί και σε ενημερώνει ταυτόχρονα. Είναι μια ενημέρωση ευχάριστη και σε χαλαρό ύφος. Είναι κατά κάποιο τρόπο δύο σε ένα, μυθιστόρημα και δοκίμιο μαζί. Επιπλέον μέσα από τους χαρακτήρες παρουσιάζονται διάφορες απόψεις και όχι μόνο αυτή του συγγραφέα όπως συμβαίνει στο δοκίμιο. Συνήθως κάποιος κεντρικός χαρακτήρας έχει την άποψη του συγγραφέα. Μπορεί όμως να είναι περισσότεροι του ενός ή κανένας. 

Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 6 του βιβλίου «Εξαθλίωση στην Hellas». 

Δεν είναι όλες οι απόψεις που περιλαμβάνονται στα βιβλία μου προσωπικές αλλά ισχύει για την παραπάνω. Αρχικά ξεκίνησα το πρώτο μου βιβλίο, «Αναζήτηση στο Café Τώρα», με σκοπό να είναι δοκίμιο με τίτλο «Ευτυχία & Επιτυχία». Στην πορεία της συγγραφής κατάλαβα ότι οι Διάλογοι είναι καλύτεροι από το δοκίμιο, κατά την άποψη μου. Επιτρέπουν να παρουσιαστούν κι άλλες απόψεις ή αντιρρήσεις και η απάντηση σε αυτές. Αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα πράγματα όταν τα βιώνουμε στην προσωπική μας ζωή. Εναλλακτικοί τρόποι βιώματος μιας κατάστασης είναι μέσα από ένα βιβλίο, ένα θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο. Τα βιβλία μου είναι μυθιστορήματα που έχουν ένα μάλλον ασυνήθιστο στυλ. Είναι μια ιστορία μαζί με διαλόγους. Η ιστορία συμπληρώνει τους διαλόγους και οι διάλογοι την ιστορία. Η ιστορία και οι διάλογοι πραγματεύονται τα ίδια θέματα. Η ιστορία βοηθάει να γίνουν πιο κατανοητοί οι διάλογοι και το αντίστροφο. Το ασυνήθιστο μπορεί να γίνει συνηθισμένο, εάν το ακολουθήσουν και άλλοι.

Το μυθιστόρημα έχει επιπλέον πλεονεκτήματα σε σχέση με το δοκίμιο. Σε κάποια ζητήματα διαθέτω έγκυρη πληροφόρηση, χωρίς όμως να έχω αποδείξεις ή απόλυτη βεβαιότητα πως είναι έτσι. Η περιγραφή μιας κατάστασης ως γεγονότος με χρήση ονομάτων, πιθανότατα θα μου δημιουργούσε νομικά προβλήματα. Οι θιγόμενοι θα μου έκαναν μήνυση και αγωγή και θα έπρεπε να αποδείξω τους ισχυρισμούς μου. Δεν είναι δική μου δουλειά αυτή αλλά των Διωκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης. Έτσι συμπεριλαμβάνω διάφορες έγκυρες πληροφορίες μέσα στα μυθιστορήματα όπως και κάποιες θεωρίες που πιθανώς να είναι σωστές. Σε ένα δοκίμιο η πληροφορία ή θεωρία πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Για να τεκμηριώσω κάποιες απόψεις θα έπρεπε να έχω στη διάθεση μου μυστικές υπηρεσίες, ανακριτές, εισαγγελείς κλπ. Αφήνω τον αναγνώστη να εκτιμήσει κατά πόσον μπορεί να είναι αληθινές. Επίσης παρουσιάζω κάποια ακραία αλλά όχι απίθανα σενάρια, όχι για να γίνουν αλλά για μην φτάσουμε ως εκεί. 

Το αναγνωστικό κοινό σε αυτή τη χώρα είναι περιορισμένο. Το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό είναι πολύ μεγαλύτερο. Μελλοντικά θα προσπαθήσω να εκδώσω τα βιβλία και σε άλλες χώρες. Οι ταινίες έχουν μαζική απήχηση. Ο αριθμός των σινεφίλ δεν είναι πολύ μεγαλύτερος από το αναγνωστικό κοινό. Όμως μέσω βίντεο και τηλεόρασης φθάνουν σε πολύ μεγαλύτερο κοινό. Τα βιβλία μου είναι με τέτοιο τρόπο γραμμένα ώστε να μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε κινηματογραφικό ή θεατρικό σενάριο. Ευελπιστώ και προσπαθώ κάποια να γίνουν ταινία ή θεατρικό έργο. Παρόλο που έχω προτάσεις από εκδότες, προτιμώ να εκδίδω τα βιβλία μόνος μου, για δύο λόγους. Μου επιτρέπει να έχω έλεγχο πάνω στο έργο μου και  να τα διαθέτω σε πολύ χαμηλότερες τιμές, προς όφελος των αναγνωστών. 

Πολιτικά 

Αυτοπροσδιορίζεται στη δεξιά πλευρά του κέντρου ή την κεντρώα της δεξιάς. Στα εφηβικά του χρόνια ήταν μέλος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου. Στις ΗΠΑ υπήρξε εγγεγραμμένος ψηφοφόρος του Δημοκρατικού κόμματος και ανήκε στη κεντρώα πτέρυγα του. Τη περίοδο 2007 – 2011 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και διετέλεσε Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΚΟ Οικονομολόγων και μέλος Δ.Σ. της Τ.Ο. Άνω Ιλισίων.

Το 2011 ξεκίνησε το πολιτικό και κοινωνικό Δίκτυο βάσης ΔΕΚΑ (Δημοκρατική Ένωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και ήταν Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής. Δια μέσου της ΔΕΚΑ συνεργάστηκε με το ΧΡΙΚΕ Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας (Νίκος Νικολόπουλος) και τη Νέα ΜΕΡΑ (Χρήστος Ζώης). Την περίοδο 2013-2014, διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του ΧΡΙΚΕ και Γραμματέας Χωροταξίας και Οικιστικών Θεμάτων της Νέας Μέρας, για σύντομα χρονικά διαστήματα. Μετά τις ευρωεκλογές του 2014, η ΔΕΚΑ συγχωνεύθηκε με άλλες οργανώσεις και δημιούργησαν την Νέα Αρχή. Είναι Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Νέας Αρχής μέχρι και σήμερα.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με: διαδίκτυο, διάβασμα, πολιτική,  φιλοσοφία, μαγειρική,  φωτογραφία, καλλιέργειες, μαστορέματα, κολύμβηση, τρέξιμο, γυμναστική.

Οικογενειακά

Έχει μια κόρη 18 ετών, φοιτήτρια Γεωπονικής. 

Ο πατέρας του, Παναγιώτης Διαμαντάκος, μεγάλωσε στο Πύργο της Ηλείας, έχει τόπο καταγωγής την Αρχαία Ολυμπία (Πλάτανος) και κρατάει από Λάκωνες αγωνιστές της Επανάστασης. Ήταν οφθαλμίατρος, Διευθυντής Ευαγγελισμού, ιδρυτικό μέλος της ΕΙΝΑΠ (Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) και Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ (Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών). Πολιτεύτηκε με την Ένωση Κέντρου στις εκλογές του 1977 και στη συνέχεια προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία το 1978 όπου διετέλεσε μέλος της ΔΕ (Διοικούσας Επιτροπής) και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Περιφερειακής Οργάνωσης. Απεβίωσε το 1996. 

Ο παππούς του πατέρα του, Δημήτριος Μπούκουρας, υπήρξε για πολλές θητείες βουλευτής Ηλείας. Πρόγονος του ήταν ο Δημητράκης Πλαπούτας, Φιλικός, δεύτερος τη τάξει στρατιωτικός αρχηγός του Μοριά, ανιψιός και πρωτοπαλίκαρο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Πλαπούτας, συμμετείχε στη τριμελή αντιπροσωπεία (με Κώστα Μπότσαρη και Ανδρέα Μιαούλη) που προσέφερε το στέμμα στον Όθωνα. Μαζί με τον Κολοκοτρώνη, συνελήφθη, φυλακίσθηκε, δικάστηκε (δίκη Κολοκοτρώνη - Πλαπούτα) και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αμνηστεύτηκε και στη συνέχεια διετέλεσε υπασπιστής του Όθωνα, Βουλευτής και Γερουσιαστής Καρύταινας.

Η μητέρα του μεγάλωσε στη Πάτρα, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα και την Κεφαλλονιά.  Ο παππούς του, Βασίλης Βαγενάς, παρασημοφορήθηκε στο μέτωπο της Αλβανίας και στη συνέχεια έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με τον ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα. Υπήρξε επί σειρά πολλών ετών Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Εργαζόταν στην Ελληνική Αστυνομία ως πολιτικός υπάλληλος.