Συγγραφή

Βιβλία

Αναζήτηση στο Cafe Τώρα

 • Φιλοσοφικό-Ψυχολογικό Mυθιστόρημα
 • 13,50 €
 • ISBN   978-960-93-9462-8    
 • 14Χ21     332 σελίδες     81,981 λέξεις 
 • Σεπτέμβριος 2017     

 

Ο Τέλης τα έχει όλα. Είναι ανώτερο στέλεχος στην πολυεθνική Felacorp και καθαρίζει τρία χιλιάρικα το μήνα. Έχει ένα ρετιρέ με μαγευτική θέα, ένα ακριβό σπορ cabrio και μια πανέμορφη φίλη, την Αλέξια. Ο κοινωνικός του κύκλος είναι μεγάλος. Με την Αλέξια και την παρέα του περνάνε υπέροχα, με πάρτι, εξόδους, εκδρομές. Η κρίση έχει ξεκινήσει πριν δύο-τρία χρόνια αλλά δεν τον έχει αγγίξει. Θεωρεί ότι είναι κάτι που δεν τον αφορά. Κάποια Δευτέρα, η υπεύθυνη προσωπικού της Felacorp, του ανακοινώνει ότι είναι η τελευταία του εβδομάδα στην εταιρεία. Από εκεί ξεκινά μια σειρά γεγονότων που έχουν σαν αποτέλεσμα, τελικά να τα χάσει όλα και να βρεθεί σε ένα σημείο που ήταν πριν πολλά πολλά χρόνια. Αυτό τον ρίχνει σε κατάθλιψη που τον εμποδίζει να δραστηριοποιηθεί και να απολαύσει τη ζωή. Από μια τυχαία συνάντηση στο Café Τώρα, θα αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει ο ίδιος και η ζωή του. Το βιβλίο συνδυάζει το τερπνό με το ωφέλιμο. Διαπραγματεύεται με ευχάριστο τρόπο, μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορία, θέματα αυτοβοήθειας, αυτοβελτίωσης, πρακτικής φιλοσοφίας και πρακτικής ψυχολογίας. Ο σκοπός του είναι βοηθητικός, επιμορφωτικός και ταυτόχρονα ψυχαγωγικός.  

 Επαγρύπνηση στην Hellas

 • Το τέλος της εποχής των παλιανθρώπων
 • Κοινωνικοπολιτικό Mυθιστόρημα
 • 13,50 € 
 • ISBN 978-618-00-0439-7     
 • 14Χ21     328 σελίδες     84,900 λέξεις
 • Σεπτέμβιος 2018      

 

Το βιβλίο είναι ένα κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα με μυστήριο, περιπέτεια, ερωτισμό και δολοπλοκίες. Ξεκινάει το 1967 και καλύπτει μια περίοδο σχεδόν πενήντα χρόνων. Με βασικό ήρωα τον Αλέξανδρο Πετράκο, παρακολουθεί την πορεία κάποιων ανθρώπων που τα μονοπάτια της ζωής τους θα συναντηθούν στην Ελλάδα της οικονομικής καταστροφής. Παράλληλα καταγράφει κάποια σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Παρουσιάζει μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας που συχνά είναι σοκαριστική. Η οικογένεια Πετράκου επιστρέφει στην Ελλάδα το 1999, μετά από 15 χρόνια παραμονής στη Νέα Υόρκη. Θεωρούν ότι βρίσκονται στον Παράδεισο. Σιγά σιγά διαπιστώνουν ότι ο αναμενόμενος Παράδεισος είναι μία Κόλαση (Hell). Στη Κόλαση χορεύουν οι Διαβόλοι, μια παρασιτική μικρή μειοψηφία παλιανθρώπων που ζουν πολύ καλά σε βάρος των υπολοίπων. Η οικογένεια Πετράκου αντιμετωπίζει απανωτά προβλήματα στην Hellas. Ο μεγαλύτερος γιος Αλέξανδρος θα μπορούσε να γυρίσει στην Αμερική αλλά έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τα καθάρματα που έκαναν μεγάλο κακό στην οικογένεια του όπως και στη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας. Μπλέκει στα δίκτυα μιας περίεργης οργάνωσης Vigilante και μπαίνει σε διάφορες περιπέτειες. Το τέλος της ιστορίας είναι γλυκόπικρο. 

Εξαθλίωση στην Hellas

 • Η σιωπηλή απόγνωση των νεόφτωχων
 • Κοινωνικοπολιτικό Mυθιστόρημα
 • 12,50 € 
 • ISBN 978-618-00-0820-3
 • 14Χ21     278 σελίδες     84,650 λέξεις
 • Ιανουάριος 2019 

 

Το κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό δράμα παρακολουθεί μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορία την εξαθλίωση και την σιωπηλή απόγνωση της φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης, στην Ελλάδα της οικονομικής καταστροφής. Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι πτυχιούχοι που δεν έχουν κλείσει ακόμη τα τριάντα. Καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ανήκουν στην φτωχοποιημένη μεσαία τάξη. Ο Άγης έχει Μάστερ από το εξωτερικό και είναι κεντρώων πολιτικών πεποιθήσεων. Ξεκινάει να δουλεύει σε ένα τηλεφωνικό κέντρο για τετρακόσια ευρώ τον μήνα. Μετά από μια δυσάρεστη τηλεφωνική επικοινωνία με ένα ενοχλημένο υποψήφιο πελάτη, πιάνει συζήτηση με τον αναρχικό Στρατή. Ο Στρατής είναι στο ίδιο τμήμα με την Χριστίνα που είναι κομμουνίστρια. Η Χριστίνα και η κολλητή της φίλη Εύα που είναι απολιτίκ, κουβαλούν ένα μυστικό από την εποχή που σπούδαζαν στα Γιάννενα. Εάν αποκαλυφθεί μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Στον Άγη αρέσει η Χριστίνα αλλά τους χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές. Μέσω του Άγη ξεκινάει να δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο ο Ηλίας που είναι εθνικιστής. Η οικογένεια του Ηλία έχει μια παράξενη σχέση με την οικογένεια του Γιάννη που είναι πολύ πλούσιος, νεοφιλελεύθερος κι έχει δική του εταιρεία.

Το γλυκό κροτάλισμα των όπλων

 • Η συνωμοσία κατά των συνωμοτών
 • κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα
 • ISBN  .................    
 • 14Χ21    Χ σελίδες     Χ λέξεις   
 • κυκλοφορεί σύντομα

 

Το πολιτικό, κοινωνικό, ερωτικό μυθιστόρημα είναι η συνέχεια και των δύο μυθιστορημάτων «Εξαθλίωση στην Hellas» και «Επαγρύπνηση στην Hellas». Σε αρκετά σημεία γίνεται αναφορά πολύ περιληπτικά σε κάποια συμβάντα των δύο προηγούμενων βιβλίων. Αυτό είναι για λόγους υπενθύμισης. Για να διαβάσει ένας αναγνώστης  «Το γλυκό κροτάλισμα των όπλων» θα πρέπει να έχει διαβάσει τα προηγούμενα δύο βιβλία. Οι δρόμοι της παρέας των φτωχοποιημένων νέων της μεσαίας τάξης  (Εξαθλίωση στην Hellas), συναντιούνται με αυτούς της Οργάνωσης Επαγρύπνησης Χ (Επαγρύπνηση στην Hellas). Με κεντρικό χαρακτήρα τον Αλέξανδρο Πετράκο, αναλαμβάνουν από κοινού δράση εναντίον της εκμεταλλευτικής, παρασιτικής, ψευτοελίτ μαφιόζων και συνωμοτών που κατέστρεψε τη χώρα για ίδιον όφελος. Δίνουν ένα οριστικό τέλος στην εποχή των παλιανθρώπων.

Πέμπτος Δρόμος

 • Τελική Ιδεολογία
 • Οικονομικοπολιτικοί Διάλογοι
 • ISBN  .................    
 • 14Χ21    Χ σελίδες     Χ λέξεις   
 • θα κυκλοφορήσει μελλοντικά

 

Περιέχει διαλόγους μεταξύ των χαρακτήρων των μυθιστορημάτων  «Επαγρύπνηση στην Hellas»,  «Εξαθλίωση στην Hellas»,  «Το γλυκό κροτάλισμα των όπλων». Είναι μια πιο βαθιά εξέταση κάποιων πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων που αγγίζονται επιφανειακά στα τρία άλλα μυθιστορήματα. Δεν χρειάζεται να έχει διαβάσει κανείς τα μυθιστορήματα.  Το κεντρικό θέμα είναι η δημιουργία μιας νέας ιδεολογίας από σύνθεση στοιχείων υπαρχόντων ιδεολογιών. Ταυτόχρονα όμως εξετάζει και άλλα θέματα όπως η μετανάστευση, η παγκοσμιοποίηση, η επανάσταση. Δεν απευθύνεται σε συναδέλφους οικονομολόγους αλλά στο μέσο αναγνώστη. Βέβαια οι συνάδελφοι μπορούν να το διαβάσουν και θα ωφεληθούν. Δεν είναι επιστημονικό σύγγραμα αλλά δίνει κάποιες κατευθύνσεις πρακτικών οικονομικών. Προσπάθησα να είναι όσο το δυνατό πιο κατανοητό στο μέσο αναγνώστη αλλά είναι αναπόφευκτη η χρήση τεχνικών όρων. Δεν είναι όμως περισσότερο τεχνικά τα κείμενα από αυτά που διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε στα ΜΜΕ. 

Διάθεση

Η κεντρική διάθεση γίνεται από δύο βιβλιοπωλεία: 1)  Εν Αθήναις  ♦  Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα 210 3830 491  2) Παρ' ημίν  ♦  Χαριλάου Τρικούπη 11, Αθήνα 210 381 1201. Εκεί είναι άμεσα διαθέσιμα. Είναι επίσης διαθέσιμα σε όλα σχεδόν τα βιβλιοπωλεία της χώρας κατόπιν παραγγελίας (1-3 ημέρες). Σε περίπτωση που ένα από τα βιβλία δεν είναι διαθέσιμο σε κάποιο βιβλιοπωλείο, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου. 

Άρθρα

 Γράφω το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων σε διάφορα sites και blogs. 

Νέα Αρχή ΔΕΚΑ   ♦  Δέκα   ♦   ΔΕΚΑ   ♦   ΕΛΟΚ