TV-RADIO

Web TV & Radio  

Το κόστος απόκτησης τηλεοπτικού καναλιού η ακόμη τμήματος του είναι αρκετά μεγάλο. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι μόνο η απόκτηση άδειας στοιχίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί κινούνται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Η απαιτούμενη επένδυση για ένα διαδικτυακό κανάλι δεν είναι τόσο μεγάλη σε σχέση με το τηλεοπτικό κανάλι. Βέβαια αντίστοιχη είναι και η τάξη μεγέθους της παρακολούθησης και ως εκ τούτου των διαφημιστικών εσόδων. Αυτό όμως αφορά το μέσο όρο. Μπορεί ένα διαδικτυακό κανάλι η μια διαδικτυακή εκπομπή να έχει παρακολούθηση μεγαλύτερη τηλεοπτικών καναλιών η εκπομπών. Δεν υπάρχει όριο η αλλιώς sky is the limit. 

Μαζί με ενδιαφερόμενους επενδυτές που ήδη υπάρχουν, σχεδιάζουμε επιχειρηματικό εγχείρημα στη Διαδικτυακή Ενημέρωση και Επικοινωνία που θα περιλαμβάνει: 

 • 2 κανάλια, 1 ελληνικό και 1 international
 • video, audio και live streaming σε δικό μας site 
 • διάφορες ηλεκτρονικές εκδόσεις
 • σημαντική προώθηση και διαφήμιση των ανωτέρω

 

Παρόλο που έχουμε ήδη ενδιαφερόμενους επενδυτές, δεν αποκλείουμε τη περίπτωση να εισέλθουν στο επενδυτικό σχήμα και άλλοι. Έτσι εάν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή επενδυτικά, είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε. Επιπλέον αναζητούμε γυναίκες και άνδρες για να:

 • παρουσιάσουν σε σειρά video (η audio) την άποψη τους η τις γνώσεις τους σε διάφορα θέματα
 • γίνουν παρουσιαστές σειράς video (η audio) σε θέματα που γράφει η ομάδα της GReACTIV
 • γράψουν τις απόψεις η τις γνώσεις τους σε κείμενα που θα παρουσιαστούν σε σειρά video (η audio) από άλλους παρουσιαστές της GReACTIV και θα δημοσιευτούν σε έναν ιστότοπο της GReACTIV όπως το WebAudVidzine ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  
 •  αναλάβουν μαζί με δικούς τους συνεργάτες τη παραγωγή (κείμενο & παρουσίαση) σειράς video

 

Ως προς τα θέματα δεν θα περιοριστούμε μόνο στην πολιτική αλλά σχεδιάζουμε να έχουμε ποικίλη θεματολογία. Μπορείτε να μας προτείνετε και εσείς θέματα.

 Απαιτήσεις

Για τη πρώτη φάση δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τους συμμετέχοντες. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να φθάσουν ένα επαγγελματικό επίπεδο που θα είναι απαραίτητο για τη δεύτερη φάση. Όσοι δεν τα καταφέρουν, απλά δεν θα περάσουν στη δεύτερη φάση. Πέρα από αυτό, θα έχουν σχετική προβολή και θα βελτιώσουν σημαντικά κάποιες δεξιότητες τους, στοιχεία που μπορεί να αποβούν χρήσιμα ακόμη και εάν δεν προχωρήσουν στη δεύτερη φάση.

Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου αλλά δεν αποκλείονται νέοι η σχετικά άγνωστοι δημοσιογράφοι. Όσοι συμμετέχουν δεν έχουν καμία απολύτως υποχρέωση πέρα από τη συγγραφή των κειμένων η την παρουσίαση των βίντεο. Όλα τα υπόλοιπα, τα αναλαμβάνουμε εμείς (GReACTIV & επενδυτές) με δική μας προσπάθεια και κόστος. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • δημιουργία και διαχείριση των ιστότοπων (sites)
 • δημοσίευση άρθρων, γραφιστική επιμέλεια
 • ηχοληψία, γύρισμα video, επεξεργασία video & audio
 • ανέβασμα κειμένων, video, audio
 • εξασφάλιση διαφήμισης 

 

Τα video/audio θα γυρίζονται/ηχογραφούνται στην Αθήνα και επομένως υπάρχει αυτός ο περιορισμός ως προς την παρουσίαση αλλά δεν υφίσταται για την αρθρογραφία. 

 Πρώτη Φάση

Η πρώτη φάση χρησιμεύει ώστε να επιλεγούν οι καταλληλότεροι για τη δεύτερη φάση που τότε θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία. Η τεχνική ποιότητα στη πρώτη φάση θα είναι ημιεπαγγελματική καθώς δεν θα έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη επένδυση. Η πρώτη φάση ενδεχομένως να είναι μικρής διάρκειας και η δεύτερη φάση να ξεκινήσει σύντομα, αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. 

Στη πρώτη φάση εξετάζουμε ένα δείγμα video, audio η άρθρου. Τα video/audio τα φτιάχνουμε εμείς με δική μας προσπάθεια και κόστος. Οι υποψήφιοι συνεργάτες συνεισφέρουν απλά στη παρουσίαση η/και τη συγγραφή του κειμένου. Επειδή η δημιουργία video κυρίως αλλά και audio απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, εάν δημιουργήσουμε εμείς το video θέλουμε να το δημοσιεύσουμε. Εάν το δημιουργήσουν οι υποψήφιοι συνεργάτες, τότε είναι επιλογή δική τους εάν θέλουν εμείς να το δημοσιεύσουμε σε δικό μας κανάλι. Για να το κάνουμε όμως θα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια όπως οι δικές μας παραγωγές. 

Δίνουμε την ευκαιρία βελτίωσης και μάλιστα βοηθάμε. Για μερικούς μπορεί να αρκεί μόνο ένα video, audio η κείμενο ενώ για άλλους ίσως χρειαστούν περισσότερα. Από τη πείρα μας ξέρουμε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση με κάθε νέο video, audio η κείμενο. Βέβαια η επιλογή είναι του/της υποψήφιου εάν θα κάνει περισσότερα από ένα. Μπορεί εμείς να θεωρήσουμε ότι δεν είναι ικανοποιητικό και να μην κάνει περισσότερα η να το κρίνουμε ικανοποιητικό και να κάνει περισσότερα από ένα. Καθένας/μια θα κριθεί από το καλύτερο video audio η άρθρο.

Δεύτερη Φάση

Στη δεύτερη φάση θα γίνει η απαιτούμενη επένδυση και η τεχνική ποιότητα θα είναι πολύ καλύτερη καθώς θα επενδυθεί ένα σημαντικό ποσό. Όσοι συμμετέχουν θα έχουν οικονομική ανταμοιβή. Πέρα από την αμειβόμενη συνεργασία, θα δίνουμε τη δυνατότητα προβολής και σε άλλους εκτός από τους αμειβόμενους συνεργάτες.

 Μελλοντικά Σχέδια

Εάν το Διαδικτυακό κανάλι η κάποιες σειρές video/audio έχουν επιτυχία, αισιοδοξούμε κάποια στιγμή να μπούμε στο χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, αρχικά με παραγωγές και αργότερα με συμμετοχή σε τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό. Στις τηλεοπτικές/ραδιοφωνικές παραγωγές θα χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους συνεργάτες που θα έχουμε και για τις σειρές video/audio. Τα video/audio που φτιάχνουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για TV/Radio Broadcasting. Ενδεχομένως να μας προλάβει η τεχνολογία με τη smart TV, οπότε Διαδίκτυο και Τηλεόραση να γίνουν σύντομα ένα. Τότε πιθανώς να κρίνουμε ότι δεν θα υπάρχει λόγος να επεκταθούμε στο χώρο της τηλεόρασης αφού με τη smart TV το Διαδίκτυο θα είναι προσβάσιμο μέσω τηλεόρασης.

 Τηλεοπτικές και Ραδιοφωνικές Παραγωγές

Η παραγωγή σειρών video η audio για διαδικτυακό κανάλι, αποτελεί ένα καλό ξεκίνημα για να μεταπηδήσει κανείς μετά στη τηλεόραση η το ραδιόφωνο. Γνωρίζουμε περιπτώσεις σειρών που από διαδικτυακό κανάλι, βρέθηκαν σε τηλεοπτικό. Εξάλλου όπως εξηγούμε και στο Video, όταν διαδοθεί η smart tv, Διαδίκτυο και Τηλεόραση θα γίνουν ένα.  

Οι τηλεοπτικές παραγωγές είναι εσωτερικές (in house) και εξωτερικές. Οι εσωτερικές παραγωγές είναι οι πιο συνηθισμένες και στη περίπτωση αυτή ο τηλεοπτικός σταθμός είναι αυτός που πραγματοποιεί την παραγωγή. H εξωτερική παραγωγή δεν γίνεται από το σταθμό αλλά από άλλους. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα studio του σταθμού η άλλα studio. Εδώ υπάρχουν τρεις περιπτώσεις: α) ο σταθμός αγοράζει την τηλεοπτική παραγωγή και εισπράττει τα διαφημιστικά έσοδα β) οι παραγωγοί αγοράζουν το τηλεοπτικό χρόνο και εισπράττουν τα διαφημιστικά έξοδα γ) ο σταθμός παραχωρεί το τηλεοπτικό χρόνο στους παραγωγούς και μαζί μοιράζονται τα τηλεοπτικά έσοδα. 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο ραδιόφωνο. Είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε τηλεοπτικές η ραδιοφωνικές παραγωγές οποιουδήποτε επιπέδου αρκεί να υπάρχει χρηματοδότηση για τον απαιτούμενο προϋπολογισμό. Έχουμε επαφές με διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς  ώστε να συμφωνήσουμε την εκπομπή της παραγωγής. Επίσης μπορούμε να βρούμε διαφημιζόμενους για διαφημιστικά έσοδα και επενδυτές να συμμετέχουν οικονομικά στη προσπάθεια.

Όπως αναφέραμε στα Μελλοντικά Σχέδια, αισιοδοξούμε κάποιες σειρές video/audio του Διαδικτυακού καναλιού να γίνουν εξωτερικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές. Πέρα από αυτό, εάν θέλετε να κάνετε δικές σας τηλεοπτικές η ραδιοφωνικές παραγωγές αλλά δεν γνωρίζετε τον τρόπο, μπορούμε να αναλάβουμε όλα τα απαιτούμενα βήματα. Εάν μπορείτε και θέλετε να αναλάβετε εσείς κάποια τμήματα της παραγωγής, συμπληρώνουμε μόνο τα κενά. Στην ομάδα μας έχουμε ανθρώπους με πείρα από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Τηλεοπτικοί και Ραδιοφωνικοί Σταθμοί

Το πάμε ακόμη ένα βήμα παραπέρα. Εάν διαθέτετε κάποια κεφάλαια και σας ενδιαφέρει να γίνετε μέτοχοι σε τηλεοπτικό η ραδιοφωνικό σταθμό αλλά δεν γνωρίζετε τίποτα απολύτως σχετικά με το αντικείμενο, μπορούμε να αναλάβουμε όλη τη διαδικασία. Βέβαια το τηλεοπτικό πεδίο είναι κάπως ρευστό αυτή τη στιγμή. Επίσης πρέπει να συμπληρωθεί το απαιτούμενο κεφάλαιο για την αγορά τμήματος η ολόκληρου υπάρχοντος σταθμού η τη δημιουργία νέου. Στη συμπλήρωση του απαιτούμενου κεφαλαίου μπορεί να συμμετέχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.